Ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage is bestemd voor diegene die hun spieren en lichaam op een vriendelijke manier willen ontspannen. Een ontspannen lichaam zorgt tegelijk voor mentale ontspanning. Een ontspanningsmassage bevorderd de bloedsomloop en doorstroming van lymfevocht, is vocht afdrijvend en verhelpt huid- en spierverklevingen.


De ontspanningsmassage kan zorgen voor:

Een betere bloedcirculatie, zuivert je lichaam door afvalstoffen sneller af te voeren, sneller spierherstel, herstelt spierkrampen en geeft je verloren spierkracht terug, maken verkrampte spieren weer los, zorgt voor meer bewegelijkheid, geeft je extra energie, versterkt je immuunsysteem, verhoogt je natuurlijke weerstand, vermindering stress, tegen depressie werken, minder vermoeid gevoel, een goede spijsvertering, een gezonde darmflora en ene vlotte stoelgang, brengt je hormonen weer in evenwicht, zorgt voor een betere concentratie en een sterker zenuwstelsel, maakt je minder vatbaar voor bijvoorbeeld verkoudheden, griep en infecties van je luchtwegen zoals bronchitis.

Hoe ziet de massage eruit?

Tijdens een ontspanningsmassage lig je zowel op je rug als op je buik. Hierbij maak ik gebruik van de volgende technieken; intermitterend drukken, strijkbewegingen, kloppen, schudden, kneden, vibreren. Al deze bewegingen zorgen vooral voor ontspanning en rust voor lichaam en geest. De druk kan tijdens de massage, altijd aangepast worden naar persoonlijke wensen. Zijn er aandachtspunten dan bespreken we deze alvorens de behandeling. 

Bij deze ontspanningsmassage maak ik gebruik van de massage oliën van Verana Proffesionals. Deze neutrale massage olie bestaat uit een mix van vijf natuurlijke oliën (koolzaadolie, ricinusolie, olijfolie, druivenpitolie en zoete amandelolie) Deze mix van volledig natuurlijke oliën helpt tegen een droge huid, bevordert het herstel van wondjes en littekens, verwarmt de huid en stimuleert de bloedcirculatie. Bovendien helpt de massageolie met de regeneratie en vernieuwing van de huid. 


Massage wordt niet gegeven bij:

Bij gebruik van medicijnen, infecties en virusbesmetting. (dus ook hevige verkoudheid, koorts en griep), mensen die onder psychiatrische behandeling zijn, mensen met psychose of eerdere psychose, epilepsie, mensen die een pacemaker dragen, trombose, kinderen, bij zwangerschap, borstvoeding, na recente operaties, i.v.m. littekenweefsel, hartaandoeningen of hoge bloeddruk.