Kruidenstempel massage

Kruidenstempelmassage is een massage met warme kruidenstempels  die worden opgewarmd doormiddel van stoom. Kruidenstempels zijn bundeltjes gevuld met kruiden die reinigende, activerende en ontspannende eigenschappen bezitten. 

In deze kruidenstempel zitten de volgende kruiden;

Cassumunar (gembersoort) ,schil van de bergamotvrucht,citroengras ,eucalyptusblad, koenjit (geelwortel),kamfer,zout ,borneol (Borneokamfer of Borneol wordt in de Oosterse landen gezien als een ``wondermiddel``, het wordt gebruikt bij vele aandoeningen, zoals bijv. infectieziekten en ingewandsklachten).


De werking van kruidenstempel massage:

De massage met stempels activeert de stofwisseling en verbetert de bloedsomloop. De kruiden verzorgen de huid op intensieve wijze. De helende effecten van de warme kruiden tot diep in het onderliggende weefsel, zelfs tot in de organen. De warmte heeft ook een positieve invloed op de doorbloeding. De bloedvaten zetten uit, de huid wordt intensiever doorbloed, en schadelijke stoffen in gespannen spieren kunnen sneller afgevoerd worden. De aroma's van de kruiden werken helend en ontspannend, onze longen en neusslijmvliezen zijn erg gevoelig voor de geuren en etherische invloeden van de kruiden. De massage stimuleert het lichaam om beter te functioneren, en brengt het tegelijkertijd tot rust. Een kruidenstempelmassage is ideaal voor wie gespannen, moe of opgebrand en lusteloos is. Brengt verlichting bij o.a.. spierpijn.

 

Hoe ziet de massage eruit?

De in olie verwarmde kruidenstempels masseren je lichaam, al wrijvend en stempelend met wisselende druk.  Omdat de stempels kleur afgeven van de kruiden, wordt aangeraden een niet al te nieuwe slip of onderbroek te dragen tijdens de behandeling.

Als de buitentemperatuur 25°C of hoger is wordt er geen kruidenstempelmassage gegeven. Bij een te hoge temperatuur krijgt het lichaam niet de kans de warmte kwijt te raken, wat kan leiden tot hoofdpijn of misselijkheid.

De kruidenstempelmassage is geschikt bij;
Spanningen,
Spier/gewricht problemen,
Spijsverteringsproblemen, reumatische aandoeningen
Slechte doorbloeding, acute spit


Massage wordt niet gegeven bij:

Bij gebruik van medicijnen, Infecties en virusbesmetting. (dus ook hevige verkoudheid, koorts en griep), mensen die onder psychiatrische behandeling zijn, mensen met psychose of eerdere psychose, epilepsie , mensen die een pacemaker dragen, trombose, kinderen, zwangerschap, borstvoeding, na recente operaties, i.v.m. littekenweefsel, hartritme stoornissen