Cupping massage

Cupping massage is een massage die de bloedcirculatie verhoogt in het gebied waar de cups worden aangebracht. De huid wordt in de cup gezogen en de huid gaat daardoor omhoog staan. De kracht van het vacuüm zorgt dat de doorbloeding wordt gestimuleerd en er een betere doorstroming van energie ontstaat. Doordat de doorbloeding lokaal erg sterk wordt, worden de afvalstoffen in verklevingen en diepe spierknopen gemakkelijker afgevoerd.


De cupping massage kan zorgen voor:

Een goede doorbloeding en afvalstoffen zullen sneller worden afgevoerd. Poriën worden gereinigd en de huid wordt verstevigd. Daarnaast is er ook verbetering van de huid te zien bij striae. Bij de buik kan het goed zijn voor de darmwerking en het oplossen van blokkades. Cupping in het gelaat zorgt voor een stralende huid en werkt verjongend. Op benen en billen zorgt het voor vermindering van cellulitis.

Hoe ziet de massage eruit:

Deze cupping massage is een behandeling in combinatie met ontspannings massage. Tussendoor zal er ook met de handen worden gemasseerd zodat het een aangename en ontspannen behandeling zal zijn.

Ik werk met siliconen cups  waarmee ik blijf bewegen doormiddel van o.a. strijkingen op de te behandelen gebieden. Door de cups in te knijpen en op de huid te zetten ontstaat er een vacuüm. Door deze behandeling kunnen er verkleuringen ontstaan. Maar die zullen sneller verdwijnen dan wanneer er gebruik wordt gemaakt van de traditionele glazen cups die op 1 plek blijven staan. 


Massage wordt niet gegeven bij:

Bij gebruik van medicijnen, infecties en virusbesmetting. (dus ook hevige verkoudheid, koorts en griep), mensen die onder psychiatrische behandeling zijn, mensen met psychose of eerdere psychose, epilepsie, mensen die een pacemaker dragen, trombose, kinderen, bij zwangerschap, borstvoeding, hartaandoeningen of hoge bloeddruk.