Oncologie massage

Wat is massage bij kanker?

Wanneer je de diagnose kanker krijgt heeft dit veel impact op je leven zowel fysiek, emotioneel als mentaal.

Massage bij kanker is een hele zachte massage, een massage waarbij je met liefdevolle aandacht wordt aangeraakt, een massage waarbij je even tot rust kan komen en een moment voor jezelf kan nemen. En zo alles om je heen even kunnen vergeten. Massage bij kanker is gericht op ontspanning en biedt ondersteuning in het herstel. 


Wat kan deze massage voor jou betekenen?

 De massage kan je ontspanning bieden en minder stress, angstgevoelens en depressiviteit. Het kan de nachtrust verbeteren en er voor zorgen dat je je minder suf voelt. Het kan je weer in contact brengen met je lichaam door de positieve aandacht dat het krijgt. 

Graag help ik jou met volledige ontspanning van lichaam en geest. Dit doe ik met aandacht en luisterend naar jouw lijf.

Hoe ziet de massage eruit:

Voordat je voor de eerste keer komt, stuur ik je een intakeformulier. Deze vragenlijst kun je thuis op je gemak invullen en terugsturen. In een uitgebreide intake nemen we behandelingen, medicatie en eventuele bijwerkingen en andere klachten aandachtig door. Zo wordt de massage aangepast aan de fase en behandeling waarin jij je bevindt en je lichamelijke klachten en conditie op dat moment. Dit bepaalt ook de duur van de massage.

De massage is mogelijk tijdens de behandelfase, na de behandelfase en ook in de palliatieve fase.

Bij het maken van een afspraak stemmen we samen af wanneer een massage jou het meest ondersteunt. 

De eerste afspraak duurt 90 minuten inclusief intake. Vervolg afspraken duren 60 a 75 minuten. Na de massage bel ik 2 dagen later nog even op voor nacontrole. 


Massage wordt niet gegeven bij:

Koorts, ontsteking, infectie, trombose/acute veneuze trombose, longembolie, heel lage bloedwaardes (laag aantal bloedplaatjes)

Twijfel je over contra-indicaties neem dan contact op. 

Mijn opleiding heb ik gevolgd bij Instituut massage bij kanker, waardoor er met kennis gemasseerd wordt.

Reacties

Reactie plaatsen