Infrarood saunadeken

Het infrarood Saunadeken helpt om je lichaam te ontgiften en je geest te ontspannen. De warmte stralen (FIR = ver-infrarood stralen) van het deken gaan diep het lichaam in. Hierdoor houdt het lichaam de warmte langer vast en kan de warmte van binnen zijn werk gaan doen. De therapeutische warmte bevordert het afvoeren van afvalstoffen uit bijvoorbeeld spier- en gewricht weefsel. 


Het infrarood saunadeken kan zorgen voor:

Ontspanning

Infraroodsauna's zijn één van de beste manieren om stress te verminderen. Je lichaam geeft feel-good chemicaliën en endorfines vrij wanneer je opwarmt, wat resulteert in een gevoel van euforie, verhoogde energie en diepe ontspanning.

Pijnbestrijding

Van infraroodwarmte is wetenschappelijk bewezen dat het pijn verlicht. De stralen activeren een natuurlijk genezingsproces in je lichaam. Het verhoogt de doorbloeding en celregeneratie.

Van alledaagse pijntjes tot chronische aandoeningen zoals artritis en fibromyalgie. 

Vetverbranding

De stralen van een infrarood saunadeken stimuleren uw metabolisme, waardoor je gaat zweten op basis van vet. 

Slapen

De stralen kalmeren je lichaam, stimuleren ontspanningshormonen, en verlagen stresshormonen zoals cortisol. Dit kan de nachtrust bevorderen.

Detox

Zweten is één van de natuurlijke manieren van het lichaam om te genezen en gezond te blijven. Het deken gebruikt 'Far Infrared' warmte om je lichaam te doordringen, waardoor je gaat zweten als nooit tevoren. Een infraroodsauna verhoogt de bloedsomloop en stimuleert de zweetklieren, waardoor je lichaam gifstoffen kan afvoeren en zichzelf kan reinigen.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Tijdens de behandeling lig je met ondergoed aan in de deken. Het is dus niet nodig om je volledig van kleding te ontdoen. Je ligt in een inlegdeken wat fijn het zweet kan opnemen. Het is mogelijk je na de behandeling te douchen. Droog ondergoed meenemen is wel nodig. De temperatuur kan ingesteld worden tot max. 80 graden.

Goed water drinken voor en na de behandeling is belangrijk!

Het infrarood deken is mogelijk in combinatie met alle behandelingen met uitzondering van de zwangerschapsmassage. 


Deken niet te gebruiken bij:

Zwangerschap, borstvoeding, ernstige spierontsteking, ziekte in acute fase zoals reuma, koorts en hartaandoeningen.